Sportonderwijs

Sport is een cultureel fenomeen. Door de geschiedenis heen heeft sport altijd een belangrijke rol gespeeld in de antropologie. Ook moderne culturen houden zo hun eigen sporten er op na. Met het RSCC dragen wij moderne Russische sporten uit in Nederland.

Zo geven wij les in Sport- en Combat Sambo, Russisch Handverdediging (ARB) en Multilifting. Wij organiseren culturologische lezingen over krijgskunsten, altetisme en bewegingsleer. Wij promoten Street- en Multilifting in BeNeLux, en ten slotte verrichten wij theoretisch en toegepast onderzoek naar etnografische oorsprongen van handverdediging en sport.   

 

Sambo

Sambo is acroniem voor SAMooborona Bez Oruzija (Rus: Самооборона без оружия - Zelfverdediging zonder wapens). Het is een bijzonder effectief systeem met drie varianten:

- Sambo Worstelen (Sport Sambo) is een vorm van grappling wat veel raakvlakken met judo heeft. Echter completer doordat beenworpen en -klemmen zijn toegestaan, bovendien laat het soepele regelement diverse onorthodoxe technieken toe.

- Combat Sambo is een gevechtsvariant waarbij ook staande technieken zijn toegestaan. Zo kent Combat Sambo het volle spectrum aan trappen en stoten uit Kyukushin Karate, Savate en klassiek Engels Boksen.

- Beach Sambo is een erg dynamische, jonge discipline die in een korte tijd enorm populair is geworden in Afrika, Centraal- en Zuid Amerika en Zuidoost Azië. Het is een erg snelle sport waarbij elke techniek die een score opleverd de overwinning met zich meebrengt.

Het RSCC verzorgt trainingen in alle drie de varianten en is actief bezig met het promoten van Beach Sambo in Nederland!

Sambogroep kinderen

Hoofdtrainer Alexey Mykhaylov geeft op de dinsdagmiddagen (17:00-18:30) en de vrijdagmiddagen (16:00-18:00) russischtalig samboles aan een groep kinderen tussen de 7 en 12 jaar oud. De lessen vinden plaats in de sportzaal aan de Spinozalaan 175, te Voorburg. De kinderen leren onder andere worpen, klemmen, en algehele zelfverdediging. De groep is flink aan het groeien en daar zijn wij trots op. We zetten ons vol enthousiasme in voor deze Sambogroep en we zijn ook druk bezig met het opzetten van de groepen voor de andere leeftijdscategorieën. Neem gerust contact met ons op wanneer je vragen hebt of je in wilt schrijven voor een proefles! U kunt ook onderstaand formulier gebruiken om u of uw kind in te schrijven voor de groep.

Oekraïense vluchtelingen zijn zeer zeker welkom voor deze lessen! De eerste Oekraïeners sporten al mee!

E-mail: NederlandRuslandInstituut@gmail.com

Tarieven:

  • Junior (<12 jaar) 1x per week

  • Junior (<12 jaar) 2x per week

  • Senior (12+ jaar) 2x per week  

  • Senior 3x per week

  • Privéles  1x per week

  • Privéles 3x per week 

€ 33,- per maand

€ 44,- per maand

€ 49,- per maand

€ 55,- per maand

€ 390,- per maand

€ 900,- per maand 

Секция  САМБО

САМБО  - (акроним)  Самооборона без оружия. 

Советская система самозащиты и вид спортивной борьбы.  


Боевое самбо – комплексное единоборство, включающие в себя ударную технику, общирную бросковую технику и борьбу в партере. БС было разработано для нужд  МВД / МО  СССР по повышению боеспособности и выживаемости личного состава.  До 1976 года  являлось засекреченой системой рукопашного боя.

(Боевое) САМБО честное и эффективное боевое искуство, которое подготовит вас к любым  конфронтациям.

Спортивное самбо – сборник борьбы народов СССР на основе  классического дзюдо. В своё время  было доступно для всех граждан СССР (с безупречным поведением) для физического и духовного развития.

Мы преподаём  как  боевое так  и споривное САМБО.

85 Е / ч    персональный урок .

Маленькая группа – (не более 9-ти чел.) 260 евро в месяц 3 занятия в неделю,  110 евро в месяц   1 занятия в неделю.

Общая группа (класс):  42 евро/месяц – 2 тренеровки в неделю. 


 

tovar-4736241.jpg

Секция Силового Троебория

Мы работаем по методологиям Смолова и Фалеева. 

deze%20kan_edited.jpg

Самбо это оружие. Невидимое оружие которое всегда с вами и которое не возможно отобрать.

Алексей Михайлов. Инструктор САМБО и пауэрлифтингу